חברת הביוטכנולוגיה הישראלית פלורי מבשרת על
פריצת דרך בתחום האגריטק עם פיתוח קפה מתורבת,
שמבטיח לשנות את תעשיית הקפה העולמית.
חברת הביוטכנולוגיה פלורי, המתמחה בייצור מוצרים מבוססי תאים, הכריזה על כניסתה
לתחום האגריטק (טכנולוגיה חקלאית) עם פיתוח חדשני של קפה מתורבת.
קפה, המהווה אחד מהגידולים הבעייתיים ביותר בעולם
בשל בזבוז מים ושטחי חקלאות ופליטת גזים מזהמים,
עשוי לעבור מהפך עם הפיתוח החדש.
פלורי מתכוונת להקים חברת בת חדשה בהובלת מיכל אוגולניק,
שתתמקד בפיתוח טכנולוגיות ופתרונות לתעשיית הקפה.
הפיתוח החדש של פלורי מבוסס על טכנולוגיית תלת מימד של החברה,
ומטרתו לייצר קפה מתורבת בקנה מידה מסחרי.
שוק הקפה, שנחשב למסורתי ולא מאופיין בפיתוחים טכנולוגיים משמעותיים
מאז המצאת קפסולת הקפה בשנות ה-70, עשוי להיתקל בשינוי דרמטי.
הפתרון של פלורי יכול לחסוך כמעט את כל המשאבים הנדרשים לגידול וייצור קפה,
כולל כ-98% מהמים וכ-95% משטחי הגידול.
שינויי האקלים הקיצוניים מקשים על גידול רציף של קפה, וההערכות הן שעד 2050,
חצי מהקרקעות הנוכחיות לא יהיו יתאימו לגידול קפה.
תעשיית הקפה נחשבת למזהמת במיוחד ומייצרת
126 מיליארד ק"ג פליטות פחמן דו חמצני בשנה.
הפיתוח של פלורי יכול לפתור את כל הבעיות הללו,
ויש אפשרות שכוס הקפה העתידית תהיה מבוססת עליו.
לקריאה נוספת:
אפל משיקה את IOS 17.3: חידושים באבטחת האייפון נגד גניבות ופריצות
שימוש בבינה מלאכותית לזיוף הקול של ביידן: חשש לשיבוש בחירות בארה"ב
Riot Games מפטרת 11% מכלל העובדים שלה
אילון מאסק בביקור ראשון באושוויץ במסגרת פסגה על מלחמה באנטישמיות